NORPOL laver performance forestillinger i området mellem teater, dans, journalistik og installation.

NORPOL intresserer sig for global politik, kunst og samfund og inddrager store spørgsmål i et personligt legende univers hvor publikum bliver en aktiv medspiller.

Tit kræver en ny produktion særlige kompetancer, hvilket betyder at gruppens sammensætning forandres for hvert projekt. De seneste to forestillinger er skabt i et samarbejde mellem Daniel Norback og Adelaide Bentzon. De første to var et samarbejde mellem førstnævnte og Erik Pold. Seimi Nørregaard har lavet scenografi til alle NORPOLs forestillingerDesuden medvirker følgende kunstnere/journalister i Black Out:
Svend E. Kristensen
Martin Vognsen
Daniel Norback
DANIEL NORBACK
er svensk, bosat i Danmark og er uddannet ved bl.a. Nordisk Teaterskole.

Arbejder som performer og tekstforfatter i sine egne og i andre instruktørers projekter. Han har erfaring med koreografi og instruktion og har i mange år arbejdet med improvisation som redskab til at skabe materiale og som forestillingskoncept. Han var med til at grundlægge performancegruppen Bidt, der gjorde sig bemærket i slutningen af 90’erne.

Siden 2001 har han arbejdet med egne koncepter og med nye samarbejdspartnere, særligt kan nævnes Erik Pold, Carte Blanche og Adelaide Bentzon. I årene 2005-07 havde han et særligt fokus på publikumsinteraktive forestillinger –både for børn, teenager og voksne.

I sin anmeldelse af ”Först tänker jag lite och så gör jag det” i Berlingske Tidende (8/2 2003) skrev Marius Nørup Nielsen blandt andet: "Norback manifesterer endnu engang, at hans talent er helt unikt og uundværligt."

Modtog i 2006 et arbejdeslegat fra Statens Kunstfond.
Er medlem af Uafhængige Scenekunstnere, De Frie Koreografer (del af bestyrelsen 2004-06) og Dansk Skuespillerforbund.

Artikel: Performance Indefra af Daniel Norback
top
Adelaide Bentzon
ADELAIDE BENTZON
Adelaide er uddannet som koreograf på ”School of movement”, København 1991-93 og på ”School for New Dance Development”, Amsterdam 1994-98.
Siden 1997 har hun præsenteret sine egne forestillinger på forskellige teatre, hovedsageligt i København og Amsterdam. Adelaide er sammen med Erik Pold kunstnerisk leder af LiminalDK, der som organisation har præsenteret adskillige arrangementer i den danske undergrund, blandt andet på Kaleidoskop, Kanonhallen, og den Anden Opera/Plex musikteater. Adelaide har desuden samarbejdet med adskillige scenekunstnere i ind-og udland, arbejdet som “rehearsal director” for andre koreografer, skabt koreografi for teaterforestillinger samt undervist i koreografi

Hendes arbejde følger en performance tradition hvor bevægelse, tekst og musik er ligestillede elementer. Hendes arbejde er blevet beskrevet som ”narrativ performance”, og af eget arbejde kan bl.a. nævnes den anmelderroste bound to fail, Den Anden opera 2002, samt den publikums roste Lige efter planen, Den Anden Opera, maj 2006,
Samarbejde inkluderer bl.a.: A Poetic Tale af Lonestar, Pakhuset 2006, Everything at once med Daniel Norback, Dans-K K2, 2007, Man on the Moon, udviklingsprojekt med den engelske skuespiller og tekstforfatter Donovan Flynn, 2008. De seneste år har Adelaide været fast samarbejdspartner med Livingstones Kabinet der har stået for forestillinger som den reumert nominerede Babble Babble på Caféteatret 2008, senest Jobs Bog på Plex Musikteater maj 2009, og den kommende Happy Happy på Plex Musikteater 2009.

Adelaide har siddet i Dansescenens bestyrelse og er medlem af Uafhængige Scenekunstnere. Fra efteråret 2002 til foråret 2004 var hun ansat som projektleder på forlaget ArtPeople/People´sPress. Pt. Studerer hun desuden engelsk på KUA.
top
SEIMI NØRREGAARD
Seimi er uddannet ved Nordisk Teaterskole og arbejder som visuel kunstner, performer og forfatter. Hun har bl.a. modtaget legat fra Statens Kunstfond. Hendes visuelle og poetiske forestillinger har ført hende vidt omkring i Europa og Mellemøsten. Scenografisk arbejder hun med lys og fysisk installation som en helhed.
top
SVEND E. KRISTENSEN
Er oprindeligt sounddesigner og musiker. Han startede intensiv dansetræning i 1987 inden han lod sig uddanne i det danske performanceteater Von Heiduck i performance og skuespil 92-00. Med Von Heiduck han har spillet på festivaller og teatre i det meste af Europa.
Med baggrund i performancegenren, skuespil og de seneste år også animationsteater, arbejder han med et kompromiløst stærkt fysisk udtryk og insisterer på inderligheden i gestaltningen. I rummet mellem animationsfigur, menneske og ord udforskes hvad det kødelige og det evige i mennesket er.

Med studier i medievidenskab, japansk teater og med en religiøs og rituel forståelse har han arbejdet med sit eget teater Mediet og Masken. Her har han formuleret en Neo-puppetry filosofi, der har bragt ham til Japan, Malaysia, Frankrig, Italien og Thailand for workshops, forelæsninger og solo-performances. Mediet og Masken arbejder i sit repetoire bl.a. med specialudviklede menneskestørrelse animationsfigurer.

Som skuespiller og performer har han indgået i kunstneriske samarbejde med Von Heiduck, Adelaide Bentzon, Daniel Norback, Petra Holbech, Rolf Heim, Ingrid Kristensen Danseteater, Hoichi Okamoto, Hideki Nakajima, Livingstones Kabinet, Peter Kyed, Kristjan Ingimarssons, Philippe Christiansen m.fl.

Med billedkunstner Pia Gredal skabte han sanseudstillingen ”Spor af en Drage”, der blev besøgt af 40.000 publikummer på Kunsthallen Brandts, Nikolaj Kirke 05-06. Han har udviklet 3,5m høje animationsfigurer til det offentlige rum og bygget flere andre dukketyper.

www.medietogmasken.dk

Kontakt : info@medietogmasken.dk
top
Martin Vognsen
MARTIN VOGNSEN
Komponist, guitarist, producer, mm. Arbejder konstant på at få musik ud af hvad som helst. "Hver en sten skal vendes, for man ved aldrig hvor musikken gemmer sig." Har i en årrække opsøgt sammenhænge hvor musikkens rolle ikke er defineret på forhånd, og turneret i Europa, Mellemøsten, Nord- og Sydamerika. Står bl. a. bag projektet State Changes According To A Wind, der er aktuelt med to CDer, der ser næsten ens ud men lyder helt forskelligt.
top