NORPOL laver performance forestillinger der bevæger sig mellem teater, journalistik og installation.

NORPOL intresserer sig for global politik, kunst og samfund. Inddrager store spørgsmål i et personligt legende univers, hvor publikum bliver en aktiv medspiller.

NORPOL afsøger fortællingen og vores forventninger til den. Dens lager af autencitet, magt og skiftende identiteter.


Daniel Norback er kunstnerisk leder, men for hvert projekt er de pågældende samarbejder altafgørende. Således instruerede Erik Pold på "Teheran mon amour" og Adelaide Bentzon og Daniel Norback laver "Goodbye Europa" i et samarbejde.
En ny produktion kræver tit særlige kompetancer, hvilket betyder at gruppens sammensætning forandres for hvert projekt.
Seimi Nørregaard er gruppens faste scenograf.

Følgende kunstnere medvirker desuden i Goodbye Europa!:
Svend E. Kristensen
Pei En Chan
Emil Hansen
Pelle Skovmand

Følgende kunstnere medvirker desuden i Teheran mon amour:
Farid Tristan-Sohrabi
Helle Lyshøj
Martin Vognsen
Tobias Stål
Daniel Norback
DANIEL NORBACK – performer og kunstnerisk leder

Født 1969 på Gotland i Sverige, men har de sidste mange år boet i Danmark. Uddannet fra Nordisk Teaterskole i Århus med Bo Madvig som mesterlærer, og er desuden uddannet indenfor teatervidenskab og billedkunst i Sverige. Har siden 1996 arbejdet som performer, tekstforfatter og instruktør; ofte med improvisation som overordnet koncept. Som kunstnerisk leder af performancegruppen NORPOL, der skaber forestillinger i området mellem teater, performance og dokumentar, har han bl.a. skabt Först tänker jag lite, och så gör jag det, som både blev opført på Kaleidoskop (2003) og på Oslo Nationalmuseum og festivalen CCA i Glasgow (2005), samt Ondskabens Landskab på PLAN-B (2005), Everything at Once på Kaleidoskop (2007), Black Out på Bådteatret (2009) og senest Teheran, mon amour på Teater FÅR302 (2012). Derudover har han stået bag improviserede events som Spacebrunch i Møllekirken (2005), Up against the Wall i København og Greifswald (2006) og Bidt i Byen (2007). Af andre opgaver kan nævnes The End på Den Anden Opera (2006), Hang the D.J. i Turbinehallerne (2007) samt Mastercopy på Københavns Musikteater (2008) med LiminalDK, Væggene har ører på Carte Blance (2007), Tusind Tik Tak på Det Lille Teater (2009), og ikke mindst Tue Biering og Jeppe Kristensens Guldfeber på NyAveny (2010), Parsifal i Brøndby Strand Parkerne (2011) og Sex og vold på Husets Teater (2012). Daniel Norback har desuden modtaget arbejdslegater fra Statens Kunstfond i 2006, 2010 og 2012.
top
Adelaide Bentzon
ADELAIDE BENTZON – Koreograf og iscenesætter.

Er udannet fra School of Movement  i København og School i Amsterdam. Hun er kunstnerisk leder af performance teatret liminal.dk sammen med Erik Pold, fast koreograf for kompagniet Livingstones Kabinet, og samarbejder desuden jævnligt med Daniel Norback/NORPOL . Af seneste produktioner kan nævnes; iscenesættelse af vandreforestilling ”Jagten på et plot” i samarbejde med Erik Pold Carlsberg/Dansehallerne 2010, co-instruktion med Nina Kareis på musikforestillingen I Lie down af Livingstones Kabinet. Koreograf på Klip af livingstones Kabinet, Bådteatret 2012, præmieret af Statens Kunstfond. Iscenesætter af Black Out med Norpol på Bådteatret 2010.
Koreograf på den reumert nominerede forestilling Babble Babble af Livingstones kabinet, Cafeteateret 2009.  ”Hoved og Hale” et danseforedrag for børn, skabt i samarbejde med Kasper Daugaard og Secret Hotel – forestillingen har spillet over 50 forestillinger på skoler rundt om i landet i forrige sæson. Adelaide har desuden læst engelsk litteratur på Åbent universitet, og været ansat som pr medarbejder og projektleder på People´s Press, samt som projekt koordinator på Økonomistyrelsen.
top
SEIMI NØRREGAARD
SEIMI NØRREGAARD – scenograf

Uddannet fra Nordisk Teaterskole i Århus 1998, og har siden arbejdet med performance, poesi, spoken word, installation og scenografi i ind- og udland. Af værker kan bl.a. nævnes Sleep in trees – en installation og spoken word-performance i en fabrikshal i Aleppo, Syrien (2003), og Væggene har ører – et rumligt digt i installation, poesi og performance (2006). I 2011 skabte hun i samarbejde med billedkunstner Marika Seidler Drømte mig en drøm i nat – en sanseudstilling for børn til Kunsthallen Brandts i Odense, forestillingen Kriger til performancefestivalen MELLEMRUM/Nørrebro, samt forestillingen Set-up – en guidet iscenesættelse i kulisser. Herudover kan nævnes performance-installationen Vrangsiden til Eventministeriet på Det Kgl. Teater, og Englestue til Carte Blanche i Viborg (2012). Siden 2001 har Seimi Nørregaard desuden været fast scenograf for NORPOL og en del af det kunstneriske team.


top
ERIK POLD
ERIK POLD

Erik Pold har sammen med Daniel Norback senest skabt forestillingen "Teheran mon amour" og tidligere "Ondskabens Landskab" og "Först tänker jag lite och så gör jag det".

Erik Pold har sin baggrund i et internationalt performance miljø, og arbejder ofte internationalt blandt andet med den Berlin-baserede performancegruppe Gob Squad, hvor han medvirker i 3 af deres internationalt turnerende forestillinger: Kitchen (2007), King Kong Club (2005) og Super Night Shot (2003), et samarbejde som har haft stor indflydelse på hans kunstneriske arbejde.
I efteråret 2007 rejste Erik Pold som del af Kunstrådets DANYarts projekt til New York hvor han skabte forestillingen ”seating ARRANGEMENTS” med 8 amerikanske skuespiller på teatret The Flea, i TriBeCa området. Kronprinseparret overværede en visning på projektet ved deres besøg i New York i september måned 2007.
top
Svend E. Kristensen
SVEND E. KRISTENSEN – performer

Oprindeligt uddannet lyddesigner og musiker, inden han i 1987 begyndte intensiv dansetræning, og 1992-2000 blev mesterlært performer fra den danske performancegruppe, Von Heiduck. Med Von Heiduck har han medvirket i forestillinger som Peepshow 3 + 4 (1994), Angest (1995), Ringworm, Sjælebogholderiet og Das Metallschwein (1997), Salomé (1998) og Ekstropia (1999), som blev opført både i Danmark og på festivaler i det meste af Europa. Efter studier i medievidenskab på Århus Universitet samt i religiøs-rituel kunst i bl.a. Japan (2000-01), etablerede han i 2002 sit eget teater, Mediet og Masken, hvor han ud fra hans egen Neo-puppetry filosofi arbejder med specialudviklede animationsfigurer i menneskestørrelse. Dette har bragt ham til Japan, Malaysia, Thailand, Frankrig og Italien for at afholde workshops og forelæsninger og spille soloforestillinger, bl.a. Krystallet Hævner, Feralia Nuptia, Begravelsesbrylluppet og The Duo Corpus Christin. I 2005 skabte han sammen med Pia Gredal sanseudstillingen Spor af en drage med sammenlagt 40.000 besøgende på henh. Kunsthallen Brandts Klædefabrik i Odense og Nikolaj Kirke i København. Af andre samarbejder kan nævnes Adelaide Bentzon, Daniel Norback, Lone Star Production, Petra Holbech, Peter Kyed, Rolf Heim, Hoichi Hokamoto, Hideki Nakajima, Livingstones Kabinet og Kristján Ingimarsson, med hvem han bl.a. har medvirket i Creature på Husets Teater (2008). For yderligere information: www.medietogmasken.dk
top
PEI EN CHAN
PEI EN CHAN

Født 1987 i Østrig af østrigsk-kinesiske forældre, og begyndte sin scenekarriere som model i en alder af fem år. Uddannet skuespiller fra 1st Filmacademy i Wien 2012, og debuterede samme år i en af hovedrollerne i forestillingen Version_20.12 på KosmosTheater. Med sin rolle i GOODBYE EUROPA! optræder hun for første gang på den danske teaterscene.

top
EMIL HANSEN
EMIL HANSEN – instruktør

Født 1956 i Flensburg og uddannet fra Statens Teaterskole i København 1989. Debuterede samme år, og har siden arbejdet som instruktør på en lang række teatre i Danmark, Norge og Sverige. Af iscenesættelser kan nævnes Kabale og kærlighed på Jomfru Ane Teatret (1991), Syg ungdom på CaféTeatret (1992), Det er så det nye på Bådteatret (1993), Skybrud (1997), Uden hoved og hale (1998) og Omstigning til Paradis (2006) På Det Kgl. Teater, Først bli’r man jo født på Dr. Dantes Aveny (1998), The Black Rider på Aalborg Teater (1999), og Erasmus Montanus til åbningen af Bergen som kulturby (2000). I 1993 stiftede han sammen med scenograf, Pia Maanssen, Teatret Kamikaze, der opførte med musikforestillingen Turandot på Rialto Teatret. 2002-2007 var han en del af den kunstneriske ledelse på Bådteatret og instruerede bl.a. Top Dogs (2002) og Messias (2003). I 2007 blev han fast tilknyttet Bådteatret som instruktør med bl.a. animationsforestillingerne Woman is the Nigger of the World (2007), På bunden (2008) og M.O.J.N. (2011). Emil Hansen har desuden instrueret hørespil for DR, og modtog i 1998 de danske teaterjournalisters største hæder, Teaterkatten.

top
PELLE SKOVMAND
PELLE SKOVMAND – komponist

Født 1969 og uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium 1998. Har siden komponeret musik og skabt lyddesign til danseforestillinger, performance, radioteater, dokumentarfilm og film, bl.a. i samarbejde med Hotel Pro Forma, Liminal.dk, Zarathustras Onkel, Teater Hund, Det Kgl. Teater og Den Kgl. Ballet. I 2003 dannede han sammen med koreograf Tina Tarpgaard, Recoil Performance Group, som har produceret adskillige danse- og multimedieforestillinger med opførelser i Danmark og på turné i Europa og Mellemøsten, heriblandt Livingroom, som i 2012 blev hædret med Reumertprisen for årets bedste danseforestilling. I samarbejde med sangskriveren, Chris Marchant, spiller Pelle Skovmand desuden elektronisk musik, han er musiker og komponist i street art-gruppen, The Ghettoblaster Ensemble, og i perioden 2002-2005 spillede og producerede han club-musik med performeren, Puta.

top
Helle Lyshøj
HELLE LYSHØJ

Helle Lyshøj er uddannet som videokunstner ved Rietveld Akademiet i Amsterdam.
Hun arbejdet med video design og scenografi til dans, teater, opera og performances. I Danmark har hun samarbejdet med bl.a. LiminalDK, NORPOL, Åben Dans og Das Beckwerk og har skabte video til stykker som Mastercopy, Show Real og Børsens Roadshow. I Holland har hun samarbejdet med De Nederlandse Opera og Dutch Media Art Institute.

På scenen fungerer hendes videoer som medspillere og tilføjer et ekstra lag af den iscenesatte virkelighed. Hun mestrer forskellige teknikker såsom animation, morphing, green screen samt live video på scenen. Karakteristisk for hendes video arbejde er samspillet mellem video og live performance.

top
Martin Vognsen
MARTIN VOGNSEN
Komponist, guitarist, producer, mm. Arbejder konstant på at få musik ud af hvad som helst. "Hver en sten skal vendes, for man ved aldrig hvor musikken gemmer sig." Har i en årrække opsøgt sammenhænge hvor musikkens rolle ikke er defineret på forhånd, og turneret i Europa, Mellemøsten, Nord- og Sydamerika. Står bl. a. bag projektet State Changes According To A Wind, der er aktuelt med to CDer, der ser næsten ens ud men lyder helt forskelligt.
top
TOBIAS STÅL
TOBIAS STÅL

Tobias Stål er uddannet ved musikkonservatoriet i Piteå i Sverige. Han har arbejdet som lyd, lys og videodesigner ved bland andet Riksteatern, Stockholm Stadsteater, Dramaten, Camp X og mange svenske og danske frie grupper, bland annet Rapid Eye, Teater Tribunalen, Secret Hotel, Cirkus Cirkör og Intercult. 

Han intresserer sig for internationelle projekter og har lavet teater i bland andet Afrika, Mellemøstern og Balkan. Tobias vil helst arbejde med teater som har et politiskt og socialt perspektiv. Alt andet ville være spild af energi i vores dynamiske verden. 
top